Prijzen gaan door het dak

Gepubliceerd op 8 februari 2022 om 16:00

De prijzen zwieren de pan uit. Hout, dakpannen, isolatie,... allen kennen ze prijsstijgingen van 15 tot meer dan 50%. We gaan niet goochelen met al te veel cijfers. Het is interessanter om de oorzaak van deze prijsstijgingen te gaan bekijken. 

 

Het is eigenlijk vrij simpel. Vraag en aanbod. Ten eerste was het aanbod voor lange tijd terug geschroefd door de coronamaatregelen. Bedrijven konden niet op volle capaciteit werken of moesten sluiten. Alsook de transport leed hier onder. Ten tweede is er de vraag. Door corona en de gepaarde lockdowns is m'n massaal aan het klussen geslagen. Mensen gingen ook de relevantie van hun woning beter gaan inzien door de stijgende vastgoedmarkt.

 

Het goede nieuws? De markt is zich stilaan weer aan het stabiliseren.

 

Wat doen wij, als bouwonderneming, hier aan? We kunnen niet veel meer doen, dan ondergaan. Wij zorgen er wel voor dat we tijdig bestellen zodat we niet zonder voorraad komen te zitten. Tot nu toe is bij ons nog geen enkel project vertraagd door corona. Onze offertes bereiken nu hun vervaldatum exact een maand na de prijsopgave. Dit omdat we voor een offerte die een jaar oud is niet kunnen garanderen dat de materiaalprijzen hetzelfde zijn gebleven. We willen klanten dan ook niet verrassen met andere prijzen op de facturatie. Offerte = facturatie is heilig voor ons.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.